Waarom Hypotheektoets.com

Banken houden zich niet aan de regels

Bij het afsluiten van een hypothecaire financiering vertrouwt u erop dat uw financiële dienstverlener uw belangen behartigt. En zich houdt aan de daarvoor opgestelde regels. Vanzelfsprekend, toch? De praktijk wijst anders uit. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat banken regelmatig in strijd met de regels handelen bij het verstrekken van hypotheken. De zogenaamde zorgplicht wordt daarbij niet zelden aan de laars gelapt.

 

Consumenten worden onvoldoende of onjuist geïnformeerd

In veel gevallen is er sprake van overkreditering bij het afsluiten van hypotheken. Consumenten worden onvoldoende geïnformeerd en gewaarschuwd over de risico’s bij het aangaan van een hypotheek. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u uw baan verliest of gaat scheiden? En wat te denken als de resultaten van uw veelbelovende beleggingshypotheek, onverhoopt tegenvallen? Allemaal scenario’s die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor het nakomen van uw hypothecaire verplichtingen.

 

Veel consumenten gedupeerd

Door onvoorziene veranderingen in de persoonlijke situatie, komen steeds meer huizenbezitters in financiële problemen, waardoor zij hun hypotheeklasten niet langer kunnen dragen. Met alle gevolgen van dien. Er ontstaan betalingsachterstanden en gesprekken met de bank leiden vaak niet tot aanpassing van de voorwaarden. Steeds vaker gaan banken bij betalingsproblemen over tot een gedwongen verkoop van de woning. Een scenario waarbij de geldlener niet zelden met een aanzienlijke restschuld komt te zitten.

Hypotheektoets.com helpt

Blijkt uit de uitslag van de hypotheektoets dat uw advies en/of financiering niet op de juiste manier verstrekt is? Dan is uw financiële dienstverlener wel degelijk aansprakelijk voor de schade die het gevolg is hiervan. En deze schade kunt u verhalen op uw hypotheekverstrekker. U kunt hierbij denken aan betere financiële voorwaarden, een verlaging van de rente, maar ook kwijtschelding van uw restschuld, boeterente of betalingsachterstand.

 

Te mooi om waar te zijn?

We kunnen ons voorstellen dat u uw twijfels heeft. U wilt natuurlijk niet zonder gegronde reden uw bank aanspreken. En wat te denken van de kosten?

De hypotheektoets is gratis en vrijblijvend. Aan de hand van de toetsuitslag, beoordeelt u zelf of het zinvol is om onze experts een uitgebreide toets te laten doen. Voor een uitgebreide toets vragen wij een eenmalige bijdrage van € 249,50. Onze adviseurs verdiepen zich dan in uw dossier en geven u alle handvaten die u nodig heeft om uw financiële dienstverlener zélf aan te spreken en/of uw geleden schade te claimen. Maar wij kunnen dit natuurlijk ook vóór u doen.

Kijk bij Werkwijze en Kosten voor meer informatie.

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Doe de GRATIS hypotheektoets en ontdek of uw hypotheek aan de wettelijke regelgeving voldoet!

Start de toets!

De toets bestaat uit 21 vragen en is geheel vrijblijvend. Het beantwoorden van de vragen kost u ongeveer 10 minuten. U ontvangt direct de uitslag met toelichting!

Wij raden u aan om uw hypotheekovereenkomst bij de hand te houden bij het invullen.