Minder hypotheek bij telefoonabonnement met ‘gratis’ telefoon

25 Apr 2016

In de toekomst kunt u minder hypotheek krijgen wanneer u ook een telefoonabonnement met een ‘gratis’ telefoon heeft. Indien u een telefoonabonnement heeft waarin een deel afbetaling zit voor een telefoon, is sprake van koop op afbetaling en een consumptief krediet. Dit betekent dat u bij een maandlast van bijvoorbeeld € 25,00 voor het telefoonabonnement, u een bedrag ad € 7.000,00 minder hypotheek kunt krijgen.

De Hoge Raad heeft in 2014 beslist dat consumenten die een telefoonabonnement afsluiten waarbij door de provider een ‘gratis’ telefoon wordt verstrekt, beschermd worden door de wettelijke regels met betrekking tot koop op afbetaling en consumentenkrediet.

De Minister van Financiën Dijsselbloem en diverse telecomaanbieders hebben vervolgens getracht om naar aanleiding van het bovenstaande een gedragscode op te stellen voor telecomaanbieders, zodat de consument nog beter zou worden beschermd.

Echter, Dijsselbloem en de telecomaanbieders zijn niet tot een akkoord gekomen, waardoor het telefoonabonnement met een ‘gratis’ telefoon nu onder de Wet financieel toezicht komt te vallen.

In het verlengde van het bovenstaande heeft Dijsselbloem de Tweede Kamer medegedeeld dat de consument, in het kader van bescherming tegen overkreditering, in de toekomst minder mag lenen indien hij tevens een telefoonabonnement met ‘gratis’ telefoon heeft.

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp, problemen met uw hypotheek of andere aspecten van financieel recht kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets voor meer informatie, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail naar info@hypotheektoets.com of bel 0499 – 748 007

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!