Is liegen noodzakelijk om een hypotheek te verkrijgen?

2 Mei 2016

In het nieuwsbericht dat hypotheektoets.com op 29 maart jongstleden publiceerde valt te lezen dat mensen met een studieschuld een fors lagere hypotheek kunnen krijgen dan afgestudeerden die schuldenvrij de huizenmarkt betreden. Voor iedere euro van de oorspronkelijke studieschuld wordt namelijk twee euro minder hypotheek verstrekt. Dit komt doordat schulden van elke willekeurige vorm meetellen bij het bepalen van de maximale hoogte van de hypotheek.  Studieschulden zijn daar een voorbeeld van.

 

NU.nl meldde op 26 april dat uit recent onderzoek van het TNS NIPO, onder 1.095 ex-studenten welke nu of binnen twee jaar een huis willen kopen, is gebleken dat bovenstaande aanleiding is voor starters op de huizenmarkt om hun studieschuld te verzwijgen.[1] Ook is uit genoemd onderzoek gebleken dat 6% van de huiseigenaren met een studieschuld heeft gelogen over deze schuld op het moment van aanvragen van een hypotheek. Bij starters gaat het zelfs om 14%. Door 38% van deze afgestudeerden werd niets verteld over deze studieschuld om de simpele reden dat hypotheekverstrekkers hier niet naar hebben gevraagd.

 

Het gegeven dat op dit moment de studieschuld nog niet geregistreerd is bij het Bureau Kredietregistratie, de zogenoemde BKR-registratie, is kennelijk aanleiding voor sommige mensen om hun studieschuld  te verzwijgen. Dat dit verzwijgen vervelende gevolgen met zich mee kan brengen, beseffen veel mensen zich niet. Ze krijgen immers een te hoge lening, zodat zij mogelijk in betalingsproblemen kunnen komen.

 

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp, problemen met uw hypotheek of andere aspecten van financieel recht kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets.com voor meer informatie, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail naar info@hypotheektoets.com of bel 0499 – 748 007.

[1] http://www.nu.nl/wonen/4252764/zes-procent-huiseigenaren-liegt-studieschuld.html

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!