Hypotheek aanvragen voor de jaarwisseling? Denk goed na!

27 Dec 2016

Niet alleen bij de grote (online) warenhuizen worden massaal kerstinkopen gedaan, maar ook op de hypotheekmarkt is het druk. Consumenten dienen rond het einde van het jaar in grote getalen hypotheekaanvragen in om in het nieuwe jaar verzekerd te zijn van een financiering, zo stelt Hypotheekbemiddelaar Hypotheekshop.nl.

Echter, de bemiddelaar waarschuwt ook: twaalf geldverstrekkers verhogen deze dagen de rente met 0,10% tot 0,20% hetgeen grote gevolgen heeft voor de betaalbaarheid van hypotheekfinancieringen, met name voor hypotheken met rentevaste perioden van 10 en 20 jaar.

Een duidelijke reden voor de verhoging is, volgens de bemiddelaar, niet aan te geven.

Wij van Hypotheektoets.com zijn jurist, geen econoom, maar zien ons wel bevestigd in het feit dat ook na de crisis een nieuwe bubbel op de huizenmarkt niet actief wordt voorkomen. Hoewel hypotheekverstrekkers aan uitgebreidere regulering gebonden blijven, blijft een hypotheekfinanciering een risicovolle lening. Ons devies: ‘bezint eer gij begint’ en wees u bewust van het feit dat een hypothecaire lening een financieel product is met verplichtingen tot in de lengte van jaren.

Bij het aangaan van een hypothecaire lening is het derhalve aanbevolen om kritisch te zijn over uw eigen toekomst en mogelijke (onverwachte) persoonlijke en/of financiële tegenslagen. Laat u goed inlichten, maar controleer ook of uw hypotheekverstrekker bij de berekening van uw draagkracht rekening heeft gehouden met onzekere toekomstige omstandigheden en risico’s op persoonlijk en financieel gebied.

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp, problemen met uw hypotheek of andere aspecten van financieel recht kunt u voor meer informatie  altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets.com, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail hiervoor naar info@hypotheektoets.com of bel met 0499 – 748 007.

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!