Helmondse financieel adviseur overtreedt de wet bij het aantrekken van gelden van klanten

9 Jan 2017

Op 4 januari 2017 verscheen in het Eindhovens Dagblad een artikel waarin stond dat de Helmondse financieel adviseur Govert van der Leij (hierna: van der Leij), werkzaam voor De Vestelier en Personal Service 4 U (hierna: PS4U), een last onder dwangsom van de Autoriteit Financiële Markten (hierna: AFM) heeft opgelegd gekregen. De heer van der Leij heeft niet, althans in onvoldoende mate, meegewerkt aan diverse informatieverzoeken van de AFM. Dit is niet voor het eerst. Ook in 2010 heeft hij hiervoor een last onder dwangsom gekregen.

De informatieverzoeken zijn gedaan omdat de AFM beschikt over informatie op grond waarvan zij twijfelt of dat de bedrijfsvoering van De Vestelier en PS4U beheerst en integer is. De AFM vermoedt onder andere dat de heer van der Leij gelden heeft aangetrokken, dan wel geleend van klanten. Mogelijkerwijs handelt hij in dat geval in strijd met de Wet op het Financieel Toezicht (Wft).

Wij van hypotheektoets.com vragen ons af wat de heer van der Leij met voormelde gelden heeft gedaan. Het vermoeden is dat deze zijn aangewend voor ongeoorloofde doeleinden. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan staan gedupeerde klanten niet met lege handen. In dat geval zou Govert van der Leij, De Vestelier, PS4U maar ook eventueel een betrokken bank mogelijkerwijs kunnen worden aangesproken voor de door de klant geleden en nog te lijden schade.

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp, problemen met uw hypotheek of andere aspecten van financieel recht kunt u voor meer informatie  altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets.com, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail hiervoor naar info@hypotheektoets.com of bel met 0499 – 748 007.

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!