Deutsche Bank bereid om te schikken inzake onterecht opgelegde aflossingsboete

3 Aug 2016

Op 21 juli 2016 schreef Hypotheektoets.com over Deutsche Bank die door het Hof Amsterdam op de vingers was getikt wegens een onrechtmatig opgelegde aflossingsboete.

Kort gezegd had de bank een klant medegedeeld van strategie te wijzigen en daarom op termijn de zakelijke financieringen van die klant te beëindigen. De bank wist dat de klant meerdere financieringen nodig had en in de bank een zakelijke partner zocht voor de lange termijn. Deutsche Bank gaf de klant aan dat zij derhalve beter een andere financierder kon zoeken. Echter, toen de klant deze had gevonden en zijn financieringen over liet sluiten, beriep Deutsche Bank zich op de algemene voorwaarden en legde zij haar klant een aflossingsboete op. Hof Amsterdam was het hier niet mee eens en verbood Deutsche om de boete te innen.

 

Het artikel op Hypotheektoets.com werd snel opgepakt. Opmerkelijk was dat een andere bank een klant, die iets soortgelijks was overkomen, tipte over dit artikel. Met hulp van Hypotheektoets.com werd binnen twee dagen een minnelijke oplossing bereikt.

 

Heeft Deutsche Bank u, in een soortgelijk geval, ook een aflossingsboete opgelegd (of die boete zelfs al geïncasseerd), dan loont het dus om hierover een klacht in te dienen bij de bank. Mocht u hier zelf niet uitkomen, neem dan gerust (gratis en vrijblijvend) contact op met één van de adviseurs van Hypotheektoets.com. E-mail hiervoor naar info@hypotheektoets.com of bel met 0499 – 748 007.

 

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!