AFM waarschuwt voor lening naast hypotheek

26 Apr 2016

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor het gevaar van overfinanciering bij de aankoop van woningen. Doordat de hypotheeknormen de laatste jaren verder zijn aangescherpt wordt het voor steeds meer mensen lastiger om een hypotheek te verkrijgen. In de gevallen dat er dan toch een hypotheek wordt verstrekt, is dit vaak voor lagere bedragen dan voorheen. Hierdoor is het in veel gevallen niet langer mogelijk om de overdrachtsbelasting en eventuele kosten van de makelaar en de notaris mee te financieren. Om toch voormelde kosten te financieren, wordt er door financiële adviseurs dikwijls aangeraden om consumptieve kredieten af te sluiten.

 

In veel gevallen realiseren consumenten, en kennelijk ook de financiële adviseurs, zich echter niet (voldoende) wat voor gevolgen het afsluiten van dergelijke kredieten in de toekomst kan hebben. Hypotheektoets.com waarschuwt dan ook dat het niet in alle gevallen verstandig is om tot het afsluiten hiervan over te gaan. Mochten zich in de toekomst onverwachte gebeurtenissen voordoen dan bestaat immers het risico dat consumenten niet langer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen en zodoende in betalingsproblemen komen met alle verstrekkende gevolgen van dien. Twijfelt u over het aangaan van een extra lening om bovengenoemde kosten te kunnen financieren? Dan is het raadzaam om u goed te verdiepen in de voorwaarden van deze kredieten. Hierbij is het verstandig dat u zich voldoende laat adviseren over de mogelijkheden, maar vooral ook de onmogelijkheden van het afsluiten van dergelijke kredieten.

 

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp, problemen met uw hypotheek of andere aspecten van financieel recht kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets voor meer informatie, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail naar info@hypotheektoets.com of bel 0499 – 748 007

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!