AFM waarschuwt consumenten voor vermogensbeheerder Gino de Haan

3 Feb 2016

Middels een bericht op haar website waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) consumenten voor vermogensbeheerder Gino Albert de Haan (De Haan). Voormelde vermogensbeheerder De Haan zou consumenten hebben benaderd met het aanbod om het vermogen te beheren. Dit terwijl deze vermogensbeheerder niet over de daartoe noodzakelijke vergunning beschikt.

Op grond van onder andere de Wet financieel toezicht (Wft) is voor onder meer het beheren van vermogen en het geven van beleggingsadvies een vergunning van de AFM verplicht. De AFM ziet er namelijk op toe dat financiële dienstverleners, zoals vermogensbeheerders, zich aan de regels houden. De Haan heeft geen vergunning van de AFM voor het beheren van individueel vermogen. De AFM vermoedt dat consumenten die in zee gaan met De Haan hun geld waarschijnlijk niet terugkrijgen.

Gezien het bovenstaande waarschuwt en adviseert de AFM consumenten niet in te gaan op het aanbod van De Haan dan wel op het aanbod van een vermogensbeheerder, welke niet beschikt over de benodigde vergunning. Het voorgaande betekent dat De Haan niet onder toezicht staat van de AFM, waardoor onduidelijk is of dat vermogensbeheerder De Haan voldoet aan alle (wettelijke) eisen (bv. Wft) ter bescherming van de consument.

Hypotheektoets.com raadt consumenten aan om, indien zij worden benaderd door een vermogensbeheerder, zich vooraf goed te laten informeren. Middels de website van de AFM kun je toetsen of dat de aanbieder beschikt over de benodigde vergunning, of de betreffende aanbieder is geregistreerd en in Nederland mag handelen of de AFM of buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd tegen de aanbieder.

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp of andere aspecten van financieel recht kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets voor meer informatie, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail naar info@hypotheektoets.com of bel 0499 – 748 007.

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!