Telecombedrijven als financiële dienstverleners

5 Jan 2017

Een smartphone is tegenwoordig onmisbaar in het dagelijks leven; hij is onderdeel geworden van onze identiteit. Smartphones zijn niet goedkoop, maar daar hebben telecomaanbieders iets op bedacht: een abonnement inclusief telefoon. De telefoon bij dat abonnement wordt dan gekocht op afbetaling, wat feitelijk inhoudt dat er sprake is van een lening.

Kredieten worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Staat iemand bijvoorbeeld voor langere tijd rood, dan kan het zijn dat dit wordt geregistreerd bij het BKR. Vervolgens zal dit van invloed zijn op andere leningen die deze persoon wil afsluiten. Zo kan bijvoorbeeld een lagere hypotheekfinanciering worden verstrekt.

Tot 2016 gold geen registratieverplichting voor telecomaanbieders. Als iemand een telefoon op afbetaling ‘kocht’ dan hoefde deze aankoop niet te worden geregistreerd. Vanaf 1 januari 2017 is dit veranderd.

Vanaf 2017 geldt het volgende[1]:

  • de kosten van het krediet moeten los worden vermeld en bij reclames verschijnen krediettabellen en kredietwaarschuwingen;
  • rente of andere kosten mogen alleen in rekening worden gebracht als er geen sprake is van een ‘koppelverkoop’ en mogen niet hoger zijn dan de wettelijke maxima. Een koppelverkoop is een verkoop waarbij de consument verplicht is een ander product (zoals een abonnement) af te sluiten. Is sprake van een koppelverkoop, dan moet de rente op het 0%-tarief worden gesteld;
  • vanaf 1 mei 2017 moeten voor telefoonkredieten hoger dan € 249,00 een leentoets en BKR-registratie worden gedaan. Vanaf 1 mei 2017 hebben dit soort abonnementen derhalve invloed op het bedrag waarvoor de consument andere leningen mag aangaan.

Duidelijk is dat steeds meer bedrijven door de AFM worden gecontroleerd en moeten voldoen aan bepaalde verplichtingen en zorgplichten die oorspronkelijk bedoeld zijn voor financiële dienstverleners. Overigens, dit is terecht: een lening is een financieel product met bijbehorende risico’s. Risico’s waarop de consument moet worden gewezen.

Voor nadere informatie omtrent dit onderwerp, problemen met uw hypotheek of andere aspecten van financieel recht kunt u voor meer informatie  altijd vrijblijvend contact opnemen met een adviseur van Hypotheektoets.com, zodat u weet waar u aan toe bent. E-mail hiervoor naar info@hypotheektoets.com of bel met 0499 – 748 007.

[1] Autoriteit Financiële Markten, ‘AFM stelt eisen aan reclame voor verkoop mobiele telefoons op afbetaling’, AFM: 2 januari 2016.

Contact

0499-748007

0499-748009

Info@hypotheektoets.com

Heistraat 6a

5691 CA Son en Breugel

Postbus 16

5690 AA Son en Breugel

Start de toets!